Re: daňové zvýhodnění
Já paní účetní na jednu stranu chápu, že nemůže u všech zaměstnanců sledovat jejich rodinné poměry, ale nemůžu to jeho nahlásit zaměstnavateli já, že s bývalým přítelem už nežijeme? Přijde mi to od něho jako nehorázná drzost. Tak mi spíš jde o to, když apel na jeho svědomí je k ničemu, jestli můžu použít nějaké zákonné prostředky jak ho donutit k tomu, aby si to zrušil?
Poslala bych zaměstnavateli manžela (třeba do účtárny) dopis, ve kterém bych napsala, že Váš přítel a otec dítěte nežije s dítětem ve společné domácnosti a že tudíž zvýhodnění na dítě uplatňuje neoprávněně. A že požaduje zastavení uplatnění zvýhodnění. Pokud si nedá říct účetní, šla bych na FÚ, pod který spadá jeho zaměstnavatel.
Jako účetní bych se nikdy nemíchala do rodinných záležitostí, max. bych se zaměstnance optala, jestli je to pravda, kdyby mi ale řekl, že to pravda není a trval na původním znění prohlášení poplatníka, tak těžko může účetní rozhodnout za zaměstnance a jak účetní může vědět, na čí straně je pravda?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.