Re: dospělá nezaopatřená dcera - bydlení
Tak určitě soud nenařídí platit sólo bydlení dceři. Ona může soud pouze požádat o stanovení alimentů, které by otec platil na ni. Kolik soud určí to netuším, ale někde jsem zahlédla nějaké tabulky, jak by se mělo postupovat. Zkuste ještě pohledat na netu, nebo se vám třeba ještě někdo přihlásí.
Tak se mi ji podařilo najít
V roce 2010 byla Ministerstvem spravedlnosti vypracována tabulka, která má sloužit pro výpočet výživného. Jedná se však jen o doporučující (nikoli závazný materiál), v rozhodnutí se vždy zohledňuje konkrétní situace. Údaje jsou tedy jen orientační.
Tabulka vypadá následovně:
Věk dítěte
0 - 5 let
Díl z platu připadající na výživné
6 - 9 let 11 - 15 %
10 – 14 let 14 - 18 %
15 - 17 let 17 - 21%
18 a více let 20 - 24%
zkuste mrknout na www.aperio.cz
tam jsem si napsala do vyhledávače - výše výživného a v nalezených odkazech to bylo. A tabulku jsem vám již nakopírovala
ale dám ještě jednou:
V roce 2010 byla Ministerstvem spravedlnosti vypracována tabulka, která má sloužit pro výpočet výživného. Jedná se však jen o doporučující (nikoli závazný materiál), v rozhodnutí se vždy zohledňuje konkrétní situace. Údaje jsou tedy jen orientační.
Tabulka vypadá následovně:
Věk dítěte
0 - 5 let
Díl z platu připadající na výživné
6 - 9 let 11 - 15 %
10 – 14 let 14 - 18 %
15 - 17 let 17 - 21%
18 a více let 20 - 24%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.