Re: Kolik si lze vydělat k hlavnímu PP
Děkuji paní Jasná...v práci jsem si požádala aby mi udělali daně, hlavně proto, že uplatňuji životní pojištění a dar(darování krve). Z ostatních brigád jsem se zatím snažila mít všechny do 5tis.dohromady za měsíc, nevěděla jsem jak to tedy je...takže od nového roku můžu mít z každé až 10tis.? Je to sráženo 15%zál.daní?
popravdě nikdy 10tis. nedosáhnu ale 6tis. dohromady za všechny už je relativnější...alespoň budu moct vzít všechny kurzy a né poslední týdny vynechávat :)
Děkuji
No vidíte, minulý rok mi vrátili důch. pojištění, že už se mi do daní "nevejde"...kdybych si dělal sama daně, tak bych tam musela zapsat i ty brigády když byly daněné 15%....? Pak bych tam mohla dát všechny odečty do daní (krev, životní, důchodové) ?
děkuji...
pokud bych si, ale sama nechtěla dělat daň. přiznání tak nemusím, že ? vždycky jsem se zatím vešla ze všech brigád do těch 5tis. za měsic...požádala bych jen zaměstnavatele aby mi daně udělal a co se nevejde z daň. zvýhodnění tak nevadí....myslím, že letos se vejde vše, nemám 8tis. krev, ale jen 2tis. Takže můžu požádat jen zaměstnavatele a nemusím nikam uvádět ty brigády? děkuji
No daňové přiznání za rok 2013.... a jak je to s výdělkem teď...pochopila jsem tedy dobře, že od letošního roku si můžu vydělat z každé brigády až 10tis. abych to nemusela uvádět v ročním zúčtování za rok 2014? A jak je daněno těch 10tis. 15% ?
Za rok 2013, pokud žádný z vedlejších příjmů nebyl nad 5000,- měsíčně, tak nemáte povinnost podávat daňové přiznání, protože srážková daň je konečná a nikam se už neuvádí.
V roce 2014 bude srážková daň 15% při nepodepsaném prohlášení u DPP do 10000,- měsíčně.
Vejdete-li se do této částky, nebudete mít povinnost podávat daňové přiznání, ale budete mít možnost to do přiznání zahrnout. Jestli to pro vás bude výhodné nebo ne, nemá teď, bez znalosti konkrétních částek, smysl řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.