Re: vrácení kauce?
No jsem studentka, vedlejší OSVČ a věřte, že když jsem zjistila, že mám zaplatit za čtvrt roku, co se o to staral přítel 400 000,- že to vážně nešlo.
Smlouvu jsem samozřejmě prostudovala, je v ní, že kauce má sloužit na uhrazení neplacených služeb a nájemného. Ale když jsem to po městu chtěla, tak mi řekli, že se poradí s právníkem a už rok se nic neděje... s tím, že mi zadržují 100 000,- ... tak už bych ty peníze taky potřebovala...zpět. Uhrazeno je již několik měsíců. Ale veškeré mé žádosti na odpuštění apod.. jsou zamítnuty o jeden hlas, ale o kauci se nikdo bavit nechce...
Re: vrácení kauce?
Uvědomte si, že bez znalosti smlouvy vám tady těžko někdo pomůže a vy jako amatéři chcete bojovat proti hordě právníků...
Proč se neobrátíte na advokáta, aby smlouvu pročetl a navrhl, co se s tím dá udělat a případně sepsal předžalobní výzvu o vrácení kauce, máte-li na ni nárok. Reálnější mi připadá vzájemný zápočet kauce a pokuty a doplacení zbytku jedné nebo druhé straně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.