Re: Neuhrazena zalohova dan za DPP
Zpětně Vás nezaregistrují, s pokutou bych raději počítala hned.
Penále pro pozdní odvod daně také.A bude-li ještě možná nárokovat daň.zvýhodnění na dítě s bonusem, bude jim to trošku nápadné, nemyslíte ? Zvažte, chcete-li jí pomoci, daň jste neodvedl, tedy jí ji dejte a jste si kvit. Připadá mi to méně riskantní levnější a jednodušší. Jinak i dohodu musíte mít písemně.
Ano, jde tam i o bonus na dite, protoze ja ho jako pausalista nedostanu.
Diky za radu, jen mi neni uplne jasne, jak to myslite. Mam to tedy udelat tak, ze ji zamestnam na dohodu se srazkovou dani a tu tedy ted dodatecne odvedu? Nerozumim, jak to myslite s tim "dan jste neodvedl, tak ji ji dejte"
Jde tam o castku do 5 tisic / mes.
Dekuji za kazdou radu, nejsem v tom zbehly,
P.
> Zpětně Vás nezaregistrují, s pokutou bych raději
>počítala hned.
>Penále pro pozdní odvod daně také.A bude-li ještě
>možná nárokovat daň.zvýhodnění na dítě s bonusem, bude
>jim to trošku nápadné, nemyslíte ? Zvažte, chcete-li jí
>pomoci, daň jste neodvedl, tedy jí ji dejte a jste si
>kvit. Připadá mi to méně riskantní levnější a
>jednodušší. Jinak i dohodu musíte mít písemně.
Není to náhodou tak, že jste daň neodvedl proto, protože jste přítelkyni prostě nezaměstnával a teď jen hledáte možnost, jak vydolovat ze státu bonus na dítě a udělat zpětně dohody a odvod daně? Včera tady takový dotaz padl, pokud se mýlím a nejde o Vás, neberte to prosím osobně.
Odpověď, že zpětně Vás nezaregistrují, už jste dostal. Takže registraci máte možnou až v roce 2014 a to už Vám nepomůže (pro rok 2013). Odvod daně bez registrace nejde - nebude kam přiřadit.
Pokud ten výdělek pro bonus hodláte sčítat po 5.000 hrubého, máte to na 10 měsíců - to jako že byste se zaregistroval zpětně od března 2013???
Tak k tomu jen poslední věc - práce načerno - podnět pro Inspektorát a ÚP. Prostě si koledujte o pořádněj malér, nehledě na to, že jen upozorníte na účelové jednání.
Ano, je to tak, samozrejme chceme od statu vydolovat to, co nam patri, jen jsme byli hloupi a neumeli si to zjistit drive :-)
Fakt je ten, ze pritelkyne mi nepomaha od brezna, ale cely rok. Defakto za to nic nema, jen dobry pocit, protoze z prijmu se zivime. Jen jsme byli smireni s tim, ze o bonus na dite prijdeme, ale zjistil jsem, ze to tak nemusi byt, pokud bych pritelkyni napsal nejake odmeny - zamestnal ji na dohodu.
Jde jen o to, jestli to je proveditelne ted, narychlo. Pocital jsem samozrejme s pokutou a penale, ktere kdyby bylo vyrazne nizsi, nez "zisk" bych ozelel. Samozrejme se mi nechce riskovat nejake problemy, jen jsem to chtel uhrat na to, ze jsem treba "nevedel" ze se musim nekde registrovat. Prace na cerno by to nebyla, pokud bychom meli podepsanou dohodu a pokud by si pritelkyne letos do brezna podala priznani DPFO.
Jde jen o mne, jako zamestnavatele, ktery ji zamestnal, ale neodvadel za ni zalohy / srazkovou dan a co by z toho mohlo byt.
Petr
>Není to náhodou tak, že jste daň neodvedl proto,
>protože jste přítelkyni prostě nezaměstnával a teď jen
>hledáte možnost, jak vydolovat ze státu bonus na dítě a
>udělat zpětně dohody a odvod daně? Včera tady takový
>dotaz padl, pokud se mýlím a nejde o Vás, neberte to
>prosím osobně.
>Odpověď, že zpětně Vás nezaregistrují, už jste dostal.
>Takže registraci máte možnou až v roce 2014 a to už
>Vám nepomůže (pro rok 2013). Odvod daně bez registrace
>nejde - nebude kam přiřadit.
>Pokud ten výdělek pro bonus hodláte sčítat po 5.000
>hrubého, máte to na 10 měsíců - to jako že byste se
>zaregistroval zpětně od března 2013???
>Tak k tomu jen poslední věc - práce načerno - podnět
>pro Inspektorát a ÚP. Prostě si koledujte o pořádněj
>malér, nehledě na to, že jen upozorníte na účelové
>jednání.
>Ano, jde tam i o bonus na dite, protoze ja ho jako
>pausalista nedostanu.
>Diky za radu, jen mi neni uplne jasne, jak to myslite.
>Mam to tedy udelat tak, ze ji zamestnam na dohodu se
>srazkovou dani a tu tedy ted dodatecne odvedu?
>Nerozumim, jak to myslite s tim "dan jste neodvedl, tak ji ji
>dejte"
>Jde tam o castku do 5 tisic / mes.
>
>Dekuji za kazdou radu, nejsem v tom zbehly,
>P.
I ke srážkové dani se musíte registrovat, a jak už bylo psáno, zpětně Vás nezaregistrují.Nevěděla jsem, kolik si vydělala, ani to, že jste de facto rodina ( s tím bonusem jsem to ale uhodla :-)
Myslela jsem to tak, že Vám jde o to, že ona si teď nemůže požádat o vrácení zálohových daní, pokud by jí nějaké vyšly k vrácení. No a jelikož Vy jste žádné neodvedl a projevujete snahu o to, jak to "napravit" , zdálo se mi jednodušší , abyste jí ty daně dal vy.
Vy jako zaměstnavatel je máte odvést , což jste neudělal a ona má možnost je dostat po vyúčtování záloh a roční slevy na poplatníka.
Nevěděla jsem, že by Vám to "šlo z jedné kapsy ".
Jak Vám již psala iva, já bych do toho nešla.
>> Zpětně Vás nezaregistrují, s pokutou bych raději
>>počítala hned.
>>Penále pro pozdní odvod daně také.A bude-li ještě
>>možná nárokovat daň.zvýhodnění na dítě s bonusem,
>>bude
>>jim to trošku nápadné, nemyslíte ? Zvažte, chcete-li
>>jí
>>pomoci, daň jste neodvedl, tedy jí ji dejte a jste si
>>kvit. Připadá mi to méně riskantní levnější a
>>jednodušší. Jinak i dohodu musíte mít písemně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.