Re: paušál na auto
nedodržujete pravidlo 4):
"4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení."
A na dotaz účetní v tomto případě nelze slušně odpovědět
Velice se omlouvám, pokud jsem se vás nějak dotkla. Hledala jsem na internetu i v různých diskuzích. Našla jsem vše ostatní. Neptala jsem se na veškerou problematiku paušálního nákladu, pouze na účtování při vedení účetnictví. A jestli chápu některé skutečnosti správně. Neviděla jsem na tom nic tak špatného, co by mělo někoho dalšího pobouřit...
>>>>Dobrý den, už jsem pročetla hromadu diskuzí, ale
>>>>pořád
>>>>mi nejsou některé věci ohledně paušálního nákladu na
>>>>auto jasné. Můžete mi prosím někdo poradit?
>>>>Jsem OSVČ vedoucí účetnictví, plátce DPH. Pokud si
>>>>budu uplatňovat paušál na auto a druhý na motorku
>>>>(ani
>>>>jedno nepoužívám pro soukromé účely), tedy měsíčně
>>>>mohu
>>>>uplatnit 5000,- Kč na auto a 5000,-Kč na motorku, že?
>>>>Knihu jízd vedu jen kvůli DPH při případných např.
>>>>opravách, že?
>>>>Jak evidovat každý měsíc těch 5000,-? Účtovat přes
>>>>pokladu a nějaký nákladový účet?
>>>>Předem moc děkuji za odpověď.
>Jde o to, že o "paušálu" na auto se vůbec neúčtuje.
Moc děkuji za odpověď. Já to tak právě taky chápala. Ale bylo mně tvrzeno, že účtuje. A to přes pokladnu. Musí se tedy evidovat i lísty za PHM? Podnikatel chtěl, aby mu "odpadla" povinnost s evidencí lístků za PHM. Chtěl každý měsíc vystavit VPD na 5.000,- a z toho by si platil právě PHM. Tak to tedy nejde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.