Re: storno faktury do EU po DPH prosím
Protože nám včera moloch, kterému jsme fakturu zaslali, sdělil, že nás nemají v systému a celou službu, chtějí vyfakturovat od švýcarské firmy a my si máme podat fakturu na náš podíl ke švýcarské firmě. Podstatné je, že oni my fakturu hodili na hlavu kvůli nějakému systému a já pokud tu fakturu vezmu zpět tak peníze za odvedenou práci nakonec dostanu. Pokud ji nevezmu zpět tak je v životě neuvidím a navíc ze svého zaplatím výdeje, které mě to stálo. Není to poprvé ani naposled co se tohle stalo, jenže se to nikdy nestalo po DPHčku. Předem jsem se několikrát dotazovala na provedení a vše bylo OK až do včerejška. Chtějí po mě ofiko papír o stornu faktury, který jsem jim odmítla dát dokud to storno nebudu moc provést. Jedná se cca 2000 EUR což pro nás opravdu není zanedbatelná částka abych jim řekla žádný papír Vám nedám a když ho nedám můžu se s penězi rozloučit. Od švýcarské firmy jsem dnes dostala papír, že oni jim dnes zaslali fakturu a mohu jim naúčtovat svůj podíl. Jsem opravdu hodně zoufalá.
Re: storno faktury do EU po DPH prosím
Prosím jen si to upřesním, tohle opravdu dělám prvně v životě.
ODD s mínusem chápu, Pohoda chce po mě datum uplat. DPH ....... dle toho co jsem si tu nastudoavala je to datum kdy jsem se o skutečnosti dozvěděla tj. 30.1.2014
A teď pro mě to nejhorší jestli vás chápu dobře:
buď udělám dodatečné daňové přiznání a následné souhrnné hlášení což jsem nikdy nedělala - zkusila jsem v Pohodě udělat a v DPH se mi na ř. 21 neobjeví nic a následné SH mě to neudělá, což bude tedy tím datem pro DPH, které jsem uvedla do ODD, takže jeli má úvaha správná jestliže datum zjištění bylo 30.1.2014, a toto datum je stejné i pro odečtení DPH, všechno se mi to promítne až v souhrném hlášení z ledna, kde bude mínusová položka. Což jak jste psala na závěr je ta druhá možnost.
Pochopila jsem to dobře?
Předem děkuji za Vaše odpovědi, protože tohle bych dohromady nikdy nedala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.