Re: účetní odpisy
napsala jsem vám k původnímu dotazu, jak opravit chybu v r. 2012 a 2013,
pokud vám majitel odpis schválí (my např. máme ve směrnice, o jaké hodnoty schvaluje účetní odpis odpovědný pracovník), tak můžete účetně odepsat buď ještě v r. 2013 nebo v r. 2014 -546/311
děkuji moc za obě odpovědi.a mohu tedy odepsat celou částku?
ještě se chci zeptat,máme jeětě jednu pohledávku z roku 2012,byla vystavená faktura na 120000 a odběratel zaplatil jen 115000,z důvodu nespokojenosti se službami,visí nám tedy dluh 5000 v pohledávkách.mám také odepsat nebo jak jinak řešit?díky
odepíšete celou částku nedaňově - my tedy ve firmě nemáme žádný "odpisový plán pro pohledávky", máme určitý postup, jak se řeší nedobytné pohldaávky
vy asi nebudete vědět, proč se v r. 2012 "nespokojenost" neřešila formou ODD k původnímu DD? je aspoň nějaká korespondence mezi vaší firmou a zákazníkem? z jakého je období?
myslím si,že to mé předchozí kolegyni nikdo ani neřekl,zjištovala jsem si to sama,proč to nebylo uhrazeno a takhle mi to řekl jednatel,který s nima vše dojednával a myslím si,že už to účetní ale neřekl,aby udělala opravný doklad.bylo to v přenesené daňové povinnosti.spíš mě zaráží,jak si to zaúčtovala i ta účetní z odběratelské firmy. je to z roku 2012
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.