Re: DPH
Ano, český plátce. Ve smlouvě je přímo nájem stroje, nájemné činí x eur bez dph za každý započatý den. Asi nic dalšího, co by mohlo pomoci... Nebo kde bych to mohla najít? Ve fakturách s cizí měnou jsem trošku zmatená...
My samozřejmě vždy fakturujeme s DPH, ale šlo mi hlavně o to, že je to v eurech. Protože když fakturuji np. na slovensko, tak vystavuju bez dph.. Takže jsem nevěděla jak je to u dvou českých firem v cizí měně.
Tak je fakturace stejná jako v CZK ....ale asi by jste měli mít určený nějaký kurz pro stanovení výše DPH, které odvádíte státu ...aby jste vy odvedli a oni uplatnili stejnou výši DPH.
Jano, pokud nejste účetní, tak tato práce opravdu patří do rukou účetní a také profesionála. Závisí na smlouvě, ke kterému dni se fakturuje, další smluvní podmínky týkající se fakturace v eurech. Pro DPH musí být uveden přepočet v Kč ve správném kurzu.
NJN, ale u nás účetní jenom opravuje chyby po mě, proto bych jich chtěla udělat co nejméně :) Jinak kurz mi počítá Pohoda, zatím to nikomu nevadilo :) A mockrát děkuji za rady, moc jste mi pomohly
Kurz vám spočítá Pohoda správně, jen pokud zadáte správně data DUZP a datum účetního případu. Mj. jak to máte ve vnitřním předpise - co berete jako datum účetního případu ?
No tak skenovat Vám ji tu nebudu :) Případně ještě kontaktuju účetní, ale domnívám, se že by to mohlo být snad správně :) Děkuji Vám za reakce a přejí příjemný den... :)