Re: Dan' z nemovitosti 2014
Tedy tisícovka kvůli dani z nemovitostí, to je pálka
Mohu se zeptat, kolik platíte na nájmu (bez poplatníků na služby)? Samozřejmě nemusíte odpovídat
V Praze platíme za podobný byt daň cca 550 Kč / rok
Zákon o dani z nemovitých věcí
Placení daně
(1) Daň z nemovitých věcí je splatná
b) u ostatních poplatníků daně ve dvou stejných splátkách, a to nejpozději do 31. května a do 30. listopadu běžného zdaňovacího období.
(2) Nepřesáhne-li roční daň z nemovitých věcí částku 5 000 Kč, je splatná najednou, a to nejpozději do 31. května běžného zdaňovacího období. Ke stejnému datu lze daň z nemovitých věcí zaplatit najednou i při vyšší částce.
Re: Dan' z nemovitosti 2014
Dobrý den,
dočetla jsem se, že za 100 m2 je to 1688 kč. A na kalkulačce na vypočítávání daně mi to vyšlo na asi 340 kč na 1+1. Chápu, že se daně zvýšit mohly, ale od pane majitele mi to bylo řečeno tak, že se platí jednou za rok a ještě každý měsíc a že právě to měsíční je nově v zákoně, tak proto to zvýšení o tolik. Hned se mi to ale nezdálo. Platím bez služeb asi 4000 kč.
Re: Daň z nemovitosti / měsíčně ???
Je to těžké, takhle odpovědět. Třeba má tak vysoké příjmy, že musí měsíčně platit zálohy na daň z příjmu. I když to je blbost, ty jsou max. čtvrtletní
Nenapadá mě, které daně, týkající se pronájmů, by se musely platit měsíčně
Třeba bude vědět někdo jiný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.