Re: souběh exekucí - prosím o radu
NE, jen tu jednu, která je v pořadí.
Souběžně se sráží pouze v případě: již srážena nepř. a do toho přijde předn. - pak se sráží 1/3 nepř. a 1/3 předn. a 1/3 je zaměstnance. Ale ve Vašem případě, až se doplatí předn. pohledávka, nastoupí nepř. ze 7.2.2014 (1/3 nepř. a 2/3 zaměstnanec) a další nepř. budou v pořadí.
Jo táák, už to chápu jste zlatíčko, moc děkuji za vysvětlení. Já pročítám § 280 Osř. a moc jsem to nechápala. Znamená to tedy, že jak se splatí přednostní pohledávka, žačnu z 1/3 srážet druhou v pořadí nepřednostní exekuci a jen kdyby mu přišla např. 4, v pořadí PŘEDNOSTNÍ - začala bych mu ji srážet z 2/3 . V tomto případě bych srážela dvě exekuce najednou. Chápu to již správně?
Aha , kdyby přišly 3 exekuce NEPŘEDNOSTNí 19.2.2014 a 1/3 zavbavitelné částky z čisté mzdy by mu vyšla např. 600,- Kč - tak budu posílat umoření na všechny tři stejným podílem tj. po 200,- Kč a srážela bych najednou 3 exekuce :-)
Jste moc hodná a já Vám ještě jednou děkuji a přeji hezký den :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.