Re: Starobní důchod.......
Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod, nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto peníze přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet za rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta, tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez důchodu
Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.
To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu, protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod.... Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz. Takových zaměstnavatelů taky moc není....
Dobré odpoledne, prosím o Vaše rady, popř. názory.
Letos v létě mám nárok na starobní důchod, můj
zaměstnavatel ( majitel firmy ) by byl rád, abych
neodcházela z
firmy a pokračovala dále. ( nejlépe až půjde do
důchodu on :) ), na jednu stranu je to milé, že ? Ale
já
trošku váhám a přiznávám, že bych ráda věděla co je
pro
mne "výhodnější".
Pokračovat, požádat o výplatu důchodu a pracovat
Díky za Vaše názory.
Dle mého názoru, požádat o výplatu důchodu a pracovat
dál.
Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod,
nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na
poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto
peníze
přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet
za
rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta,
tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez
důchodu
Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase
odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.
Nebo je možné pracovat dál a po 1.1.2015 požádat o výplatu důchodu od léta zpětně ?
To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda
chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a
mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu,protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod....Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz.
Takových zaměstnavatelů taky moc není....
Díky, souhlasím s Vámi, že takových zaměstnavatelů moc není, trochu unavená se cítím, ale určitě na jaře a v létě zase bude líp.
O důchod si požádejte až v únoru, pokud nebudete 1.1. poživatelem důchodu, budete mít nárok na odpočet. Já souhlasím s p.Jasnou, ono to dělání na procenta zase tak závratnou částku nevynese. Na vašem místě bych pracovala do konce ledna 2015, pak bych si zpětně požádala o důchod a v r.2016 už snad budete mít odpočet na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.