Re: Kontrola Fú
Dobrý den, prosím, vedu účetní agendu - malá kavárna. Do dnes mi nebyli schopni dát stav skladu, kalkulace na "bagety" vše co jsem dostala jsem účtovala přímo náklad - výnos. Teď mám finanční kontrolu, prosím jak velký je to "průšvih" ? budu to muset přeúčtovat nebo jak se toto řeší ?
Nemáte finanční kontrolu - tu má kavárna. Komunikovat by s nimi měli majitelé kavárny. Cokoliv chtějí vidět, tak by jim měli předkládat majitelé kavárny. Předpokládám (opravte mě, pokud chybně), že jste zpracovala účetnictví a jak doklady, tak výstupy z účetního SW vč. závěrky jste předala majitelům kavárny.
NEBO máte uzavřenou smlouvu i na to, že "kavárnu" zastupujete i v daňových řízeních?
Já vyžaduji inventurní soupis zboží a ten vykazuji v příloze č.1- Zásoby. Většinou si jej ale píšu sama, protože "oni" nemají čas na takové ptákoviny. Když budete mít něco sepsaného a neuvedeného v příloze, tak jste prostě jen zapoměla. Dělám to u malých obchůdků, hospod apod.
Původní dotaz
" Dobrý den, prosím, vedu účetní agendu "
takže příloha pro DE nám teď moc nepomůže.
Tvrdit, že bylo něco sepsaného a neuvedeného v účetnictví - jen kvůli tomu, že si myslíte, že byste mohla pomoci klientovi - je zadělat si na problém. Velký problém.
Vážně byste u soudu potvrdila, že Vám něco předali k zaúčtování - zaevidování a Vy jste to doklad nezaúčtovala - nezaevidovala - pokud by to nebyla pravda ?
A následky ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.