Re: Ukončení PP ve zkušební době
Pokud splňujete odpracovaných 12 měsíců za poslední 2 roky, nárok na podporu Vám vznikne, ale již nový! Nelze se "napojit" na měsíc starou podporu, ta se vypočítává vždy z posledního zaměstnání (byť byste tam pracovala jen 1 den) - tedy nynější, odkud chcete odejít. Pokud Vás propustí zaměstnavatel ve zkušební době, nemusí psát důvod a budete mít nárok na podporu v plné výši. Pokud ale podepíšete dohodu o ukončení PP (což je ve zkušební době nesmysl) nebo dáte výpověď, nárok bude jen na krácenou podporu = 45% po celou podpůrčí dobu.
Mockrát děkuji za reakce. Že se mi podpora v nezaměstnanosti bude počítat z příjmů z posledního zam. jsem věděla. Šlo o to, že nyní budu čerpat podporu v nezam.po dobu 4měsíců (1měsíc jsem již vyčerpala před nástupem do tohoto zaměstnání) a částka podpory bude vypočtena z posledního zaměstnání, že? A hlavně mi jde o ty procenta. Příjde mi to takové nespravedlivé. Práci jsem si našla sama,a před nástupem do tohoto zaměstnání jsem splňovala podmínky pro čerpání podpory v nekrácené výši a nyní bych měla jen celou dobu jen 45%.
Nechápu věru "1 měsíc jsem si již vyčerpala". Pokud se hlásíte na ÚP a žádáte o podporu, tak snad je nové usnesení , rozhodnutí a pokud splňujete odpr.12 měsíců za posl. 2 roky, podpora je v délce 5 měsíců ne? To je pro mne novinka, že by se krátila doba podpůrčí na základě čerpané staré podpůrčí doby. Je to opravdu tak? Poradíte někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.