Re: poč.stav - podvojné prosba
Mně to je samozřejmě jasné, že FÚ to nezajímá, ale počáteční stavy k 1.1. mám pouze z výkazů zveřejněných na justici, tzn. v tisících Kč.
Nic víc nemám. Všechny doklady uloženy u účetního, který vlastníkovi posílal jen kolik má kam zaplatit ( daně, pojistné atd) ale žádné průběžné výsledky hospodaření, účetní závěrky atd nemám. Nemám nic, jen to, co je zveřejněno na justici a skenkopie dokladů z r.2013.
DPPO za rok 2012 také zpracovával, ten "nezvěstný" účetní? Protože ke zpracování DP jsou potřeba účetní knihy k 31.12.
Některé PS se dají dohledat: 221 bankovní výpis k 1.1., 211 pokladní kniha, 311, 324, 321,314 - dle neuhrazených faktur, 331,336 dle mezd 12/2012, 341, 342, 343, 345 (SD) dle podaných přiznání, ... ale všechny určitě ne, ale pokud by takto zjištěný PS po zaokrouhlení na tisíce souhlasil s PS na justici, měl by být správně.
Jako nová účetní s tím nemůžete vůbec nic dělat. Jen nepřevzít zakázku s ohledem na § 5 a 2950 NOZ
Je to jako kdyby po Vás chtěli, abyste ušila saty z přesně daného materiálu, která mají dotat - a přítom dodají jen špendlíky.
Za rok bude zcela jedno, že jste jim chtěla pomoci - když bude něco špatně, odskákáte si to pravděpodobně také
ANo DPPO za 2012 a DPH do 11/2013 a mzdy do 11/2013 zpracovával nezvěstný účetní.
221 zjistím snadno, 211 už hůře, obávám se, že pokladní knihu doteď nevedli. 311 a 321 + 314 a 324 to je právě problém, evidenci nezaplacených faktur má nezvěstný účetní. Dám dohromady asi jen 331 a 336 a snad ty daňové účty... pokud tam nemají nějaké přeplatky, u kterých nežádali o vrácení.
No bohužel jsem momentálně v podobné situaci.
Obrátil se na mě bratrův kamarád, který má trošku větší s.r.o. a cca v prosinci s ním přestal komunikovat účetní. Dodnes je tento účetní nezvěstný a ani policie ho (prozatím) nenašla. Naštěstí mají většinu dokladů roku 2013 naskenovaných a tedy mohu provést rekonstrukci účetnictví, ale počáteční stavy rozvahových účtů taky nemám........
Taky zatím nevím, co s tím.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.