Re: provize od PF - výdaje procentem
Protože tam žádná změna není *příjmy získané na základě živnostenského oprávnění 60 % *příjmy získané na základě licence od ČNB 40 %
ta " ne změna" je tisková zpráva, která zaskočila hodně "agentů" http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/2013/danove-uniky-u-pojistovacich-agentu-prek-2820
Tak z toho článku moc moudrá nejsem. Buď to bylo i za rok 2012 špatně a nebo ta možnost 60% u zprostředkování penzij.připojištění stále je.
dobrý den, mám 3provizní listiny 10-12/2013, za 12/2013 byla provize mínusem-mám odečíst od příjmů, když se jedná o vrácení částky z 11/2013 ? příjmy vyplnit klasicky do příloha č.1 DPFO ř.101 dle §7? děkuji Vám Jana
Re: opravuji všechny 40%
V roce 2013 už je nutné mít na zprostředkování penzijního 40%. Došlo k tomu, že je třeba mít také licenci. V zákoně o dani z příjmu se nic nemění.
Od roku 2013 se prodává doplňkové penzijní připojištění (III. pilíř) a důchodové spoření (II. pilíř). Na obojí je potřeba licence ČNB.
Všem moc děkuji. Hlavně Vám alen1. Už Vám ani nevím které zákony číst dřív :( Ještě že existují ochotní lidé, kteří pomůžou. Ještě jednou mooooc děkuji.
Re: poděkování pro Alen1
To ano, jen abyste věděla, jsem Vám opravdu vděčná, že jste ochotná se zde podělit o své znalosti a zkušenosti. Že jste ochotná nás "nakopnout" abychom viděli, že účetnictví nejsou jen účty a částky.
Re: poděkování pro Alen1
Možná se budete divit, ale nadhled nad tímto oborem (účetnictví a daně) jsem získala právě v pojišťovnictví - sice trochu tvrdá škola, ale stálo to za to :-).