Re: inspekce práce
Já se divím vám, protože to jsou elementární chyby, kterých jste se nemuseli dopustit, kdybyste si zákoník práce pořádně přečetli. Jasně se říká informovat mj. o místu výplácení mzdy, o výpovědních dobách apod. Za nesplnění povinností při vzniku PP je možná pokuta až 300 000 Kč, za neposkytnutí zaručené mzdy až 2 miliony.
Výpovědní doba se řídí Zák. práce, tak to mám vypisovat do smlouvy? Všichni měli smlouvy na dobu určitou. Smlouvy sepisuji dle vzoru v účetním programu, tak jsem nepředpokládala, že by tam byly takové nedostatky, které by IP vadili. A když se podívám na smlouvy z 2000, tak to by byly totálně nedostačující.
To je podle toho, kdo k vám na tu kontrolu přijde. U nás byli taky a šli hlavně po bezpečnosti práce na pracovišti. Z veškerých personálních věcí chtěli vidět jen jakýkoliv 1 výkaz práce a podle něj zpracovanou výplatu. Mohla jsem si i vybrat, který člověk to bude, měsíc si řekli sami. Pak nám dali protokol, kde bylo psáno, jaké závady v BOZP máme odstranit a do kdy, potom jsme museli poslat zprávu, že k nápravě došlo a jakým způsobem, a na další kontrolu, jestli jsme to fakt udělali, už nikdo nepřišel. No a z toho zase dojde druhej kontrolor k vám a lpí na všem. Takže to si nevyberete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.