Re: Povinnost aby podepsal prohlášení
Musíte si zaměstnance "vychovat" již se tady o tom psalo.
Zasílám e-mailem, nebo SMS varování - kdo nepřijde podepsat - nebude mít slevy atd. Funguje to. Ale Vaše povinnost to opravdu není. Já si jen ulehčuji práci, protože pak zaměstnanci chodili a chtěli zpětně kolikrát nemožné věci. Takhle mám klid.
To vše sem udělala. Všem jsem napsala sms, dispečeři jim to také měli vyřídit a posílat je za mnou do kanceláře, na hlavních dveřích u firmy měli i ceduli aby se dostavily do kanceláře k podepsání, ale daný dispečer je bohužel bratr zaměstnavatele a myslí si, že nemusí nic takže jeho řidič si to sem podepsat nepřišel že se dostane na firmu tak jednou za půl roku a já sem to odnesla :((
Totéž si myslím já. Před chvilkou mě docela dost seřval dispečer který má zaměstnance na starosti že mu zaměstnanec už několikrát volal, že to chtěl poslat poštou a že mu to ještě nepřišlo. Zaměstnanci sem oznámila že poštou mu nic zasílat nebudu (posledních pár měsíců tu pošta funguje špatně a dopisy nám sem vůbec nechodí nebo se i ztrácí) že prostě nevím proč by si sem neměl něco dojet podepsat. Prostě nepřijede a dneska sem to schytala já, že je to prej moje povinnost aby to zaměstnanci podepisovali a mám se začít starat. Docela mě to rozhodilo.
Ono je to těžké, když o tu práci stojíte, musíte se kolikrát přizpůsobit požadavku zaměstnavatele, i když to není úplně podle pravidel. Já bych si vyžádala stanovisko vlastníka, jestli po mě toto požaduje. Protože jedině on může nastavit pravidla....
Souhlasím, hlavně dispečer určitě pro mě není osoba, která mě bude přesvědčovat co je a co není moje povinnost. Já mám stejný problém, a to nemám řidiče nebo tak. Poslala jsem zprávu, že zastavuji slevu na popl. a že to ve finále znamená o 2tis méně ve mzdě, ale dle zákona při nedoložení Prohlášení nemají nárok. Do 30 min tady byli :)
Přesně tak, akorát on si myslí, že může všechno. Máme tu 80 zaměstnanců (řidičů) a všichni si udělali čas a přišli si to podepsat akorát s ním je to prostě domluva. Dispečer mu určitě slíbil že se mu to zašle poštou, že není problém a zaměstnanec toho teďka využívá. Myslela jsem si to, ale není nad to si to u někoho ověřit :) Mockrát Všem děkuji za rady a zkušenosti! :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.