Re: Máte zkušenost se zaměst.uchazečů z
Dobrý den,
není to výmysl, ÚP dává dotaci na mzdy, když zaměstnáte uchazeče, který je tam veden déle než 5 měsíců. Na ÚP si dáte žádost a přiložíte potvrzení o bezdlužnosti. Žádat můžete i na konkrétní osobu osobu, kterou chcete zaměstnat. 1x do měsíce žádosti vyhodnotí na krajské pobočce ÚP a rozhodnou, komu dotaci poskytnou.
Odkaz: http://portal.mpsv.cz/sz/zamest/dotace/ap
Pak jen měsíčně předkládáte hlášení o mzdě zaměstnance a oni Vám posílají tu dotaci. Sama jsem to na začátku roku absolvovala a dotaci získala.
Moc děkuji za odpovědi. Určitě se tedy poptám na tom úřadě, i když prý velmi záleží na jakou úřednici člověk narazí, protože ne všechny podávají stejné informace:) Každopádně to tedy musí být u uchazeče více než 5měsíců a tedy pak ta souvislost s tím druhem ukončení zaměstnání tam není žádná? Jestli skončil na dohodu nebo dostal výpověď, myslím?
Ne, ne, jen musí být uchazeč déle než 5 měsíců evidován na ÚP.
Určitě se běžte zeptat, já jsem se setkala s ochotou, vše mi vysvětlili a ještě poradili, že pokud to chci trochu uspíšit, ať si radši oběhnu tu bezdlužnost sama a dám rovnou žádost s komplet včetně příloh, že je to rychlejší. A dali vědět hned další den po zasedání na kraji, že mi dotaci přidělili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.