Re: úvěr na auto v DE
Po usilovném bádání jsem si jistější, ale přesto prosím o případné odsouhlasení či vyvrácení.....
Zároveň se smlouvou o zajištění naštěstí existuje i smlouva o výpůjčce, takže se odpisy uplatnit dají.....
ALE paušální výdaj na dopravu nikoli.... klient není vlastník a ani nemá auto v nájmu.
Ještě jednou díky.
Dobrý večer,
nějak jsem nepochopila, proč když máte v úvěrové smlouvě výpůjčku nemůžete uplatnit paušální výdaj na dopravu????
Klient je sice zapsán v TP jako provozovatel, protože autem ručí za splacení úvěru. Můžu se zeptat kde jste toto vyčetla? Děkuji. Vaším tvrzením si nejsem vůbec jista.
četla jsem a vyhledávala tady na diskuzích další informace, a u výpůjčky se jedná o ekonomického vlastníka, tedy auto zařadíte do majetku a odepisujete.
Dále jsem nepochopila že jední tvrdí skutečné PHM ano, druzí tvrdí, že pouze náhrada za PHM (to má jako klient na každou jízdu vypisovat cesťák??? to se upíše, když s ním jezdí denně)
Prosím a nevíte jak je to s pojištěním? klient mi donesl rozpis splátek a v těch má i havarijní a povinné pojištění. Moc děkuji za Vaše odpovědi, těch 60 tiscí paušálu na auto bude klientovi sakra chybět :(
Náhrada za PHM podle § 24/2/k) bod 3 : " … a u silničního motorového vozidla vypůjčeného 23e) ve výši NÁHRADY výdajů za spotřebované pohonné hmoty". Může použít vyhlášenou cenu. V případě, že by chtěl uplatňovat ceny vyšší, by musel dokládat doklady o nákupu. Bez evidence pracovních cest náhradu nevypočítá:-(
Pojištění do výdajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.