Re: omezení plateb v hotovosti
Závazky nemá a milionky už taky ne. V letech 1998-2001 si nechal postavit dům, zaplatil faktury v hotovosti a začal pronajímat. Celou dobu dával výdaje %. Teď chce přejít na skutečné výdaje a vyhrabal ty staré faktury. Tak se jen ptám, jestli nevadí, že to tenkrát platil hotově.
V letech
>>>>1998-2001
>>>>si nechal postavit dům, zaplatil faktury v hotovosti
>>>>a
>>>>začal pronajímat. Celou dobu dával výdaje %. Teď chce
>>>>přejít na skutečné výdaje a vyhrabal ty staré
>>>>faktury.
>>>>Tak se jen ptám, jestli nevadí, že to tenkrát platil
>>>>hotově.
>>>To je teď úplně jedno, musí ocenit .
>>Jenže on to začal používat hned po pořízení, tak
>>právě
>>myslím, že nemůže ocenit, že musí použít pořizovací
>>cenu. Odpisy byly "schované" ve výdajích %.
>Je jen otázka zda časový test byl splněn i tehdy, tzn.
>než začal pronajímat.
Stavební povolení 1998, kolaudace 2001, první pronájem 2001, pak 2 roky nic, od r.2004 až do teď ano.
==bylo mi řečeno že žádný majetek == nádherná
dezorientace, ofšem všeobecně používaná zřejmě podle ,hesla = přijdu domů, rozsvítím a barák nikde. §4 /4ZDP "hovoří"
o docela jiné skutečnosti.
(4) Obchodním majetkem poplatníka daně z příjmů fyzických osob se pro účely daní z příjmů rozumí část majetku poplatníka, o které bylo nebo je účtováno anebo je nebo byla uvedena v daňové evidenci. Dnem vyřazení určité složky majetku z obchodního majetku poplatníka se rozumí den, kdy poplatník o této složce majetku naposledy účtoval nebo ji naposledy uváděl v daňové evidenci.
O tom příště.
Já jsem jen narážel na to, že zde bylo tvrzeno, že když si koupí majetek osoba, který uplatňuje výdaje procentem, tak z pohledu dzp majetek nemá... Z následujících příspěvků jsem už asi pochopil, že vedl DE v době pořízení nemovitosti... V té době asi ani výdaje procentem nebyly? Má paměť tak daleko nesahá...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.