Vlákno názorů k dotazu Roční zúčtování daně úroky od jasná. - Re: Roční zúčtování daně úroky Pokud účetní v některé...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2014 8:09

jasná. (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně úroky
    Pokud účetní v některé firmě nedělá v RZD úroky z úvěrů (taky takové firmy znám), tak to nedělá z důvodu strachu, neznalosti zákona, z obavy, že uplatní něco, nač nárok není. Což není v přádku. V pořádku je, že vy v RZD zaměstnancům uplatníte, vše, nač mají nárok.

• 12. 3. 2014 8:14

blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, ještě mi řekla, že nedělá jejich firma NIKOMU kdo má úvěry roční zúčtování ve firmě.

no, já to na jednu stranu chápu..:)) mám tady jednoho, který mi přinesl 10cm hromadu papírů ať si z toho vyberu co potřebuji na úroky z úvěru.. smlouvu jsem samozřejmě nenašla... tak mě prosil abych mu udělala daňové přiznání, tak jsem to jeden rok udělala, a on si teď myslí, že je to moje povinnost:)) no co nadělám....

B.
    takže OK, dělám roční zúčtování všem co mi přinesou řádné podklady...
    děkuji ještě jednou moc, jsem se fakt včera lekla....

• 12. 3. 2014 8:24

Líba (neregistrovaný)

Ono to kdysi, když možnost uplatnit úroky začínala, první roky platilo, že v RZD se mohly uplatnit jen úroky ze stavebka a na hypotéku se muselo podávat DP. Tak možná ta účetní nepostřehla změnu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).