Re: Pronájem bytu - 30% výdaje?
Nejsem vlastník jediný, druhý vlastník je bratr. Ale ten to břemeno přehodil celé na mě,ať příjmy zdaním já. Pronajímáme byt od září 2013, takže opravdu pro mne novinka. Takže raději neuplatním 30%, pouze zdaním celé příjmy. Je to tak? Děkuji moc všem.
Re: Pronájem bytu - 30% výdaje?
Ulejvák jeden, přehodil na Vás také penízky za práci navíc? :-)
ZDP ve znění platném do 31.12.2013
§ 11 Výpočet příjmu spoluvlastníka
Příjmy dosažené společně dvěma nebo více poplatníky z titulu spoluvlastnictví k věci nebo ze společných práv a společné výdaje vynaložené na jejich dosažení, zajištění a udržení se rozdělují mezi poplatníky podle jejich spoluvlastnických podílů. Plynou-li příjmy z užívání věci ve spoluvlastnictví na základě písemné smlouvy uzavřené všemi spoluvlastníky jen určitým spoluvlastníkům nebo jinak, než odpovídá jejich spoluvlastnickým podílům, rozdělují se tyto příjmy a výdaje na dosažení, zajištění a udržení těchto příjmů podle této smlouvy; přitom výdaje musí být pro účely tohoto ustanovení rozdělovány ve stejném poměru jako příjmy. Pokud nejsou příjmy a výdaje rozděleny mezi spoluvlastníky podle spoluvlastnických podílů, mohou spoluvlastníci uplatnit výdaje na ně připadající pouze v prokázané výši.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.