Re: roční zúčtování - chybně spočítáno
Tak ho podepište první týden v lednu na aktuální rok (na straně 2), ale o RZD požádejte (na straně 4) až budete mít všechny doklady pokopě. Termín máte do 15.2. násl. roku. Co jste jí tam na straně 4 vyplnili (kromě data a podpisu) za slevy, když jste neměli potvrzení a neznali částky slev?
Účetní vám neřekla, že potřebné doklady musíte dodat do 15.02.?
Podle mě postupovala správně, ale měla vás na to upozornit, na termín dodání dokladů.
Teď už nic nenaděláte, dá vám potvrzení o zdanitelných příjmech a podáte si daňové přiznání. není to žádná věda, nebojte.
Já to našim opozdilcům i pomáhám vyplnit, no pomáhám, spíš vyplním za ně a oni si to podají na FU. ve mzdách bych to určitě taky neopravovala.
A na co si teď stěžujete? :-)
Ne, nic ve zlém, vyžádejte si Potvrzení o zdanitelných příjmech, tam bude vypsáno, že bylo provedeno RZD a kolik byla vratka daně, o tuto vratku potom ponížíte řádek 84 daňového přiznání, kam vypíšete údaj z řádku 12 Potvrzení o zdanitelných příjmech. Byly-li vypláceny daňové bonusy na děti, budete obdobně postupovat v řádcích, týkajících se bonusů.
Rozumná mzdovka Vám s tím pomůže - není to ale její povinnost, ta Vaše postupovala podle toho, co jste jí vyplnili/nevyplnili.
Já jsem letos dělala bez pár kousků 200 RZD a k tomu 12 DP "za čokoládu" :-) a všem zaměstnancům přišla všechna potvrzení včas, takže RZD mají už v únorové mzdě (vyplata teď v březnu). A pokud nám zákonodárci nezmění legislativu, pak RZD za rok 2014 se bude provádět bez pardonu už v únoru (březnový termín odpadá).
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.