Re: žádost o roční zúčtopvání správci
Ano,prohlášení máme podepsané, musím to nějak poslat na FÚ? Podám za zaměstnance daň.přiznání.
A ještě jeden dotaz. Dne 17.3. má být podání oznámení platebního zprostředkovatele. Můžete mi s tím prosím alespoň ve stručnosti poradit?Děkuji,Denisa
Deniso STOP !
Pokud zaměstnanci požádali o roční zúčtování daní, tak jim nemůžete teď za zaměstnavatele dělat daňová přiznání.
Dále, prohlášení se vůbec nikam neposílají, s těmi se pracuje ve firmě.
Jak jste psala, že nemáte podanou žádost o roční zúčtování daní - nemělo to být, že firma nepodala vyúčtování daně vybírané srážkou a vyúčtování daně ze závislé činnosti za zaměstnance?
>>>>>Dobrý večer, prosím moc o radu. Naše účetní
>>>>>dlouhodobě
>>>>>onemocněla, ve mzdách tápu. Nemáme podanou ani žádost
>>>>>o roční zúčtování daní.Můžete mi prosím někdo
>>>>>poradit,
>>>>>co všechno musím udělat?
>>>>>Děkujiu moc,Denisa
>>>>Jakou žádost myslíte? Zaměstnanci požádali o roční
>>>>zúčt.daní do 17.2.2014 podpisem v prohlášení a
>>>>doložením
>>>>potřebných dokladů. Pokud nepožádali, pak jim
>>>>vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a budou
>>>>si
>>>>muset
>>>>podat sami daň.přiznání.
>>>
>>>Ano,prohlášení máme podepsané, musím to nějak poslat
>>>na FÚ? Podám za zaměstnance daň.přiznání.
>>>A ještě jeden dotaz. Dne 17.3. má být podání oznámení
>>>platebního zprostředkovatele. Můžete mi s tím prosím
>>>alespoň ve stručnosti poradit?Děkuji,Denisa
>>
>>Když dokážete udělat daňová přiznání, tak snad
>>dokážete udělat i roční zúčtování daní. To je mnohem
>>jednodušší. Nebo vy se nedostanete do programu?
>
>Deniso STOP !
>Pokud zaměstnanci požádali o roční zúčtování daní, tak
>jim nemůžete teď za zaměstnavatele dělat daňová
>přiznání.
>Dále, prohlášení se vůbec nikam neposílají, s těmi se
>pracuje ve firmě.
>Jak jste psala, že nemáte podanou žádost o roční
>zúčtování daní - nemělo to být, že firma nepodala
>vyúčtování daně vybírané srážkou a vyúčtování daně ze závislé
>činnosti za zaměstnance?
Zaměstnancům dle mého dělala naše účetní daňová přiznání z vlastní iniciativy.Do programu se jí nedostanu, našla jsem alespoň mzdové listy, dle kterých jsem vytvořila vyúčtování daně vybírané srážkou. Teď potřebuji ještě vyúčtování daně ze závislé činnosti.
Deniso, než začnete dělat ostatním daňová přiznání, tak si pozorně přečtěte nový občanský zákoník § 5 a § 2950
I zkušené účetní letost dávají od daňových přiznáních letos ruce pryč. Uděláte chybu a je zcela jedno, že nejste daňový poradce, že to neumíte a že se "jen" snažila pomoci a že to děláte třeba za čokoládu - odpovídáte za všechny chyby.
Děkuji Vám moc za rady,ještě prosím o pomoc. Vyúčtování daně ze závislé činnosti.Chápu dobře, že tam budu psát ty zaměstnance, kteří mají zálohovou daň?Musím Vám připadat jako úplná "blbka",ale v životě jsem to nedělala a pan šéf si myslí, že všechno je hrozně jednoduché.
Do vyúčtování se uvádí dle mého názoru zaměstnanci, kteří měli jak zálohovou tak srážkovou daň. Počet mzdový listů = počet uvedený ve vyúčtování. I ti, kterým zrovna není zúčtována mzdy, např. z důvodu mateřské dovolené nebo nemoci - to toto se názory různí.
Máte někoho, kdo má pracovní poměr i současně dohodu o provedení práce či dohodu o pracovní činnosti ? V tom případě by se tam uváděli jen jednou (některé SW to zvládají, jiné ne)
Každý jednou začínal, prosím nedejte se odradit občas vypadajícím nepříjemným komentářem. Držte se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.