Re: Bonus na dítě??
Nebo by mohl manžel uplatnit výdaje skutečné a uplatnit zvýhodnění na děti i slevu 24840 Kč na Vás. Ale mělo by to vliv na platbu pojistného. Záleží na jeho příjmech a výdajích.
Proč jste děti neuplatnila aspoň měsíčně, mohla jste dostat bonusy měsíčně, které už byste nevracela.
Nenašel by se u Vás nějaký další příjem, třeba že jste někomu pronajala např. garáž a dostala jste v roce 2013 nájem?
Bohužel mě to prostě nedošlo, že si to manžel nemůže uplatnit a já že se nevlezu do stanoveného limitu.
Žádný jiný příjem jsem ten rok neměla - rodičovský příspěvek se do toho nepočítá.
Garáž máme, ale ve společném vlastnictví, ten příjem bych mohla přiznat jen já???
Pokud je něco ve společném vlastnictví, může celý příjem z pronájmu dát do přiznání třeba jen jeden z manželů. Ale nedávno se tu o tom diskutovalo, že to může být FÚ podezřelé, že ten příjem z nájmu je jen na doplnění toho příjmů, aby bylo možné uplatnit děti. Že do konce roku 2013 platila povinnost registrace, když měl někdo příjem z pronájmu. Ale spousta lidí má příjem z nájmů polí a různých nemovitostí a většina o té povinnosti se registrovat vůbec nevěděla. Prostě se jen podalo přiznání, ve kterém se přiznal ten příjem, z něho se uplatnilo 30% výdajů a bylo to. Sami to také tak přiznáváme a povinnosti se zaregistrovat (která ovšem platila do konce roku) jsem se z tohoto fóra dozvěděla až nedávno.
Spolupracovat můžete začít kdykoliv
Je tam riziko v tom, že nejste nahlášená jako spolupracující osoba na úřadech. Bylo by na Vás, zda byste ho podstoupila. Ale podle toho, co zde na foru čtu, zdaleka nebudete ani první ani poslední, kdo se včas nepřihlásil.
Už má Váš manžel podané daňové přiznání 2013?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.