Vlákno názorů k dotazu V.o.s. - uplatnění ztráty od Eva M. - Re: v.o.s. - uplatnění ztráty Ztráta/zisk z vos se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2014 9:30

Eva M.

Re: v.o.s. - uplatnění ztráty
    Ztráta/zisk z vos se opravdu objeví na řádku 112 DPFO společníka. V rámci vos se žádná ztráta (ani zisk) do dalších let netáhne, výsledovka vos vždy končí s nulou na konci. Ztrátu z vos si společník vykompenzuje v rámci svého daňového přiznání - klidně ještě týž rok proti zisku z pronájmu či ze své živnosti, nebo další roky (řádek 44 DPFO). Doufám, že to píšu dobře, vos-ky účtuju sice už roky, ale zatím všechny roky skončily se ziskem :-) Vaše otázka mě však zaujala, tak jsem se zamyslela ;-) Třeba se vyjádří ještě někdo další :-)

• 18. 3. 2014 10:01

jar (neregistrovaný)

Jo, rozumím. Píšete to dobře. Já mám takový oříšek, který jsem loni přebírala -2 společníci v s.r.o. (2), v.o.s. fyzická osoba - k tomu ještě sdružení a příjmy z §9 - jsou tytéž osoby, takže to mám všechno v jednom. Tak než se zas do toho dostanu (účtuji teď vše najednou - hrůza), tak mě to nějak napadlo abych to měla dobře. Ale pak mi to došlo, jak píšu výš.
    Ten podíl se přeúčtovává a VH je nula - teď jsem to otevřela a koukám, co tam mám. Už se orientuji. Tak dík moc, pevné nervy

• 18. 3. 2014 13:03

Eva M.

Ano, sro si jede z hlediska daní úplně mimo a po svém. Ale u těch lidí se příjmy ze sdružení a z pronájmu a z vos sejdou na jejich přiznáních DPFO. Taky mám jeden takový propletenec lidí a osob, fakt lahůdka :-/ Přeju pevné nervy...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).