Re: paušál 68.000 nenalezeno musím se do
Njn ... mám v tom jaxi hokej..... vždy jsem se nějak vešel do paušálu dle par. 35 odst. 1 (za loňský rok je to 24.840) ... a teď mi příjmy z nákupu a prodeje akcií vyskočily nad těch 68.000...dividendy nepočítaje-ty jsou zdaněny hned. No a nevím co s tím. Ty zisky z akcií byly vždy uváděny do kolonky 209 přílohy 2 s kodem D (prodej cenných papírů).
ř. 58 (60) vypočetená daň - od té odečtete slevu na poplatníka (ř. 64 - 24840 Kč) Pokud je částka na ř. 58 nižší než ř. 64 -neplatíte dań.
Pokud je částka ř. 58 vyšší než ř. 64 - rozdíl doplatíte na FÚ (pokud nebyly zaplaceny na FÚ žádné zálohy v průběhu roku, asi ne, loni jste neplatil nic). Tento doplatek bude na ř. 71, 74 a 91
(Proč máte v názvu "paušál 68000 Kč??)
Ano vídím, že jsem perfektně zazmatkoval. Ten paušál byl aktuální v minulosti - pro manžela(-ku), který(á) nemá vyšší vlastní příjmy. Prostě to číslo mi nějak uvízlo v hlavě. Jasně je to špatný titulek. Pokusím se ho nechat vymazat - třeba to jde i z mé strany. Na každý pád Vám DĚKUJI!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.