Re: pracovní smlouva - mzda
Žádnou chybu nevidím, ten podpis zaměstnance přece pouze znamená, že tento výměr převzal, čili to dokazuje, že byl se svoji vyměřenou mzdou seznámený.
Mimochodem - výměr není jednostranný úkon ze strany zaměstnance, ale ze strany zaměstnavatele. Tzn. že to není smlouva mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, ale znamená to, že zaměstnavatel vydá mzdový výměr a ten předá zaměstnanci. No a ten převzetí podepíše. Kdo Vám tvrdí, že ten jeho podpis o převzetí je chyba?
Díky, jasně že je ze strany zaměstnavatele...já už jsem z toho zblblá po týdnu kontrolování, vysvětlování...napravování. Inspektor z IP - no on řekl, že tam nemá být převzetí, protože když to má tím výměrem, stačí mu to oznámit, zamávat papírem a nic dál se neřeší....no mě to dávají ve stejnopisu domů, taky podepisuju a taky mám mzdový výmě.
tak na kontrolu za týden přijede zase znova :-( a máme to mít v lati...prý tak, jak to má napsané ve smlouvě / HPP, a ten mzdový výměr to být nemůže.asi slovíčkoření v tom zase nějaký bude...?interní mzdový předpis = nejedná se o mzdový výměr na konkrétního zaměstnance....
Zákoník práce § 113:
"(4) Zaměstnavatel je povinen v den nástupu do práce vydat zaměstnanci písemný mzdový výměr, který obsahuje údaje o způsobu odměňování, o termínu a místě výplaty mzdy, jestliže tyto údaje neobsahuje smlouva nebo vnitřní předpis. Dojde-li ke změně skutečností uvedených ve mzdovém výměru, je zaměstnavatel povinen tuto skutečnost zaměstnanci písemně oznámit, a to nejpozději v den, kdy změna nabývá účinnosti."
Takže žádné zamávání papírem.
>>>"(4) Zaměstnavatel je povinen v den nástupu do práce
>>>vydat zaměstnanci písemný mzdový výměr, který
>>>obsahuje
>>>údaje o způsobu odměňování, o termínu a místě výplaty
>>>mzdy, jestliže tyto údaje neobsahuje smlouva nebo
>>>vnitřní předpis. Dojde-li ke změně skutečností
>>>uvedených
>>>ve mzdovém výměru, je zaměstnavatel povinen tuto
>>>skutečnost zaměstnanci písemně oznámit, a to
>>>nejpozději v
>>>den, kdy změna nabývá účinnosti."
>>>Takže žádné zamávání papírem.
>>
>>IP asi poukazuje na to, že v PS,jak píšete, je, že
>>mzda je stanovena mzd. předpisem(se kterým musí být
>>zam-nec prokazatelně vždy seznámen) a k tomu že ještě
>>vydáváte mzd.výměr, což je proti ZP.
>Takže buď předpis, nebo výměr, ale ne oboje?
mzdový výměr, který
>>>obsahuje
>>>údaje o způsobu odměňování, o termínu a místě výplaty
>>>mzdy, jestliže tyto údaje neobsahuje smlouva nebo
>>>vnitřní předpis.
asi tak
>>Takže buď předpis, nebo výměr, ale ne oboje?
>mzdový výměr, který
>>>>obsahuje
>>>>údaje o způsobu odměňování, o termínu a místě výplaty
>>>>mzdy, jestliže tyto údaje neobsahuje smlouva nebo
>>>>vnitřní předpis.
>
>asi tak
Pájo, moc děkuji...firma vnitřní předpis, kde je stanoveno tak nějak "všeobecně"....např. kolik příplatky za práci v noci,náhrady mzdy...pak je tam že mzda se odvíjí podle zařazení zaměstnance na pracovní pozici (různé pozice, různá náročnost, různá mzda) a její výše že je upravena mzdovým výměrem, se kterým bude zaměstnanec seznámen vždy předem...takže celé to špatně má i můj zaměsnavatel?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.