Re: Překročil obrat-registrace DPH pozdě
Tak to si neumím dost dobře představit, že si domluvím nějakou službu (práci,materiál) od neplátce DPH, vše převezmu, fakturu uhradím a za půl roku dostanu další fakturu: "Jé, já se spletl, připlaťte mi ještě na DPH." Tak to snad takto nefunguje. Navíc odběratel si dph neuplatní, protože v době poskytnutí služby dodavatel nebyl plátce..... To si myslím,že vám nikdo nezaplatí. Je chyba dodavatele,že si obrat nesledoval, podle mě ponese následky on.
Asi ponese, jen chci zkusit najít nějaké řešení, 15% zaplatit Fú a nikdo jiný si to neuplatní, a ani mu to nezaplatí. Je pravda, že jsem mu říkala, ať mi raději nosí faktury, ať si obrat pohlídám, ale víte, jak to je, přijdou v březnu a myslí si, že vše bude ok. Děkuji
Ano, máte naprostou pravdu. Také to znám... A když jim řeknete, jak jim to Fú spočítá, tak vám stejně nevěří nebo rovnou spustí nadávky. Je to škoda,že tu registraci neudělal - pokud navíc dělá stavební práce pro plátce, tak to mohlo být docela bezbolestné.... Ale někdo by mu musel to DPH zpracovat (pokud si netroufne) a to jsou pro ně zase "zbytečné peníze navíc"...
Bude to pro něho opravdu drahá zkušenost.
Držím vám pěsti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.