Re: Zvláštní režim DPH
vy nerozlišujete přijatá a uskutečněná plnění? - nákup služeb nebo výbavy je přijaté plnění a uvádí se do ř. 40 nebo 41
a prodej ve zvláštním režimu je uskutečněné plnění - ř. 1 ZD z rozdílu cen, zbytek prodejní ceny do ř. 26
pokud s tím nemáte zkušenosti, tak doporučuji prostudovat odbornou literaturu
To samozřejmě rozlišuji, ale nebyla jsem si jistá, pokud je prodejce ve zvláštním režimu, zda může uplatňovat odpočty DPH. Takže nemůže uplatnit pouze odpočet na DPH koupeného automobilu. Jinak při ostatních nákupech odpočty uplatňuje? Samozřejmě jsem si zjistila, za jakých okolností použije zvláštní režim a kdy ne. Děkuji mnohokrát.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Pořídili jsme do majetku v roce 2009 ojetý vůz ve zvláštním režimu (§90), nyní chceme vůz prodat. Musíme z prodeje odvést DPH? Dohledala jsem starý článek, že by v tomto případě byla nepřímo splněna podmínka, plátce nemohl uplatnit daň na výstupu a při následném prodeji může uplatnit osvobození od daně. Můžete mi prosím někdo poradit jak správně postupovat?
Děkuji moc.
Hana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.