Re: Zápůjčka společníka
Dobrý den,
Dle mě by jste mu měla vyplácet v EURECH v přepočte na koruny...
pokud není splátkový kalendář ale určité datum např. 1.květen, že mu máte vyplatit těch 1000EUR tak by jste mu správně měla vyplatit 1000EUR v den vyplacení částky kurz použijte toho 1.května... dostane tolik peněz v KČ kolik bude kurz... ostatne je ztráta nebo zisk...
ale doplnila bych to dodatkem ze peníze byli vyplacené v KČ měně. jelikož píšete ze je napsano ze se vyplati EURA... at vam to pan společník podepíše ze souhlasí vyplacení v KČ .
Já bych to udělala takhle ...já mám také zápůjčku od společníka, vklad na BU v Eurech v účetnictví samozřejmě se mě to přepočítalo. Máme také napsáno vyplatit v Eurech a také budu vyplácet v KČ.
Petra
Re: Zápůjčka společníka
Děkuji. Máme více těchto smluv. V r.2013 to byly půjčky společníka do firmy. Mně se jednalo hlavně o to, zda při úhradě půjčky vznikají kurzové rozdíly nebo zda se má společníkovi vyplatit hodnota v Kč v přepočtu ze dne vzniku půjčky. Protože jsem četla, že půjčka se vrací ve stejné hodnotě, která byla půjčena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.