Vlákno názorů k dotazu Platba účetní-daň. poradce od alen1 - Re: platba účetní-daň. poradce Zřejmě je účtováno po položkách,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2014 11:19

alen1 (neregistrovaný)

Re: platba účetní-daň. poradce
    Zřejmě je účtováno po položkách, tzn. faktura může mít více řádků, položek, pak každý z nich je počítán jako položka. To tak může být počítáno. Samozřejmě pokud banku účtuje ručně, pak také řádek v bance se počítá.
    Daňoví poradci si účtují různě, paušálem, podle složitosti daňového poradenství, hodinovou sazbou - to je individuální.
    Když kupujete výrobek, zboží, tak se také ptáte na cenu, na tom přeci nic není.

• 25. 3. 2014 11:38

Petra. (neregistrovaný)

Re: platba účetní-daň. poradce
    Myslím si, že bere jako položku každý účetní zápis. Tzn., že u faktury přijaté udělá např. 501/321, 343/321 a 321/221 - to jsou 3 položky krát 14 Kč. My daňového poradce máme, ale s tím, že účto dělám já a jemu pak jen na konci období předám výsledovku, předvahu a obraty účtů, z toho on stvoří DPPO a ještě nám počítá odpisy a radí během roku, kdy je třeba, což je většinou tak 5x za rok, víc asi ne. A za to celé si loni vzal 9.680 Kč včetně DPH. Účtuje si ale podle toho, kolik s tím má práce. Když mi najde chybu, tak to nahlásí, já musím udělat opravu, poslat mu to zpátky, on potom napíše do mailu připomínky, které musím vysvětlit a obhájit, no a když se to táhne dlouho, tak si naúčtuje třeba i 13000 Kč. Jak který rok, no.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).