Re: DPH
Tak předně,sám sobě nemůžete nic pronajmout..a ještě si za to platit.
Předpokládám, že knihu jízd vedete Z dokladů můžete uplatnit DPH.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Doklady buď dáte do nákladů jako skutečný výdaj, nebo si uplatníte náhradu na km, nebo paušál na doprr.prostředek
Tak to asi těžko...
1) Když nemá auto v OM, tak si nemůže uplatňovat žádné DPH
2) Když nemá auto v OM, tak má dvě možnosti
- uplatnit náhrady za km (zákl. sazba + náhr. za spotřebované PHM) a to buď na základně skutečných cen PHM nebo na základě vyhlášky
- uplatnit krácený paušál
o skutečných výdajích nemůže být řeč (maximálně tak dálniční známka a silniční daň, kterou jistě platíte)
uvažoval bych o vložení auta do OM...
Ještě jsem četl jeden příspěvek,kde autor psal, že doklady si dávat jako nedaňový, ale uplatnit si jen DPH (kráceně) a do výdajů potom dát náhradu za km. Jenomže zase jinde psali, že v základní náhradě jsou už výdaje s DPH, tak uplatnit jen náhradu za spotřebované PHM. ale to nevím jestli je správné. Protože moje chyba je, že dph mám už odvedené.
Z pokynu D-227 bod 6 něco takového vyplývalo... Ovšem pokyn D-227 pozbyl platnosti již 1.5.2004...
Dle mého názoru současný ZDZP neumožňuje u vozidla nezařazeného do OM jiný způsob uplatňování náhrad než výše jmenované (náhrady za km nebo paušál) a to už je prostě vč. DPH...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.