Re: Kontrola závazků vůči FÚ
Když dělám přiznání, tak si buď volám o zůstatek na FÚ, kde mi to sdělí po telefonu, anebo se ozvou oni sami, že to mají jinak a potom společně pátráme, kde se co započetlo. Oni totiž částky do 1000 Kč nemusí hlásit, takže v tom mám kolikrát binec, když si něco započtou a já o tom nevím. To se potom projeví právě v tom přiznání.
Zůstatky víme, ale potřebovali bychom vidět platby a předpisy úroků. Zřejmě nemáme všechny doklady o platbách. OSVČ v průběhu roku platil, ale neodevzdal všechny doklady. Zajímalo mě, jestli nám mohou vytisknou nějakou sestavu. Asi tam bude nejlepší zavolat, jen jsme chtěli vědět předem, jestli si o tohle můžeme požádat.
Teď to po mě chtěl auditor - výpis z osobního daňového účtu. Žádost písemná s kolkem 100 Kč. Dostaneme sestavu, kde budou vidět zůstatky účtů jednotlivých daní.
Nebo mi správnkyně po telefonu řekla, že když si přijde někdo pověřený osobně, že mu něco vytiskne.
A na vystavané úroky by jste měli dostat předpis, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.