Re: prosím právníka nebo zkuš.-neoprávně
1) zeptejte se svého pronajímatele, jestli o tom něco ví
2) ignorujte to. Mě takových "faktur" s pokusem o vymámení peněz chodí docela dost. Oni to zkoušejí, občas někdo nemyslí a zaplatí a pak se teprve diví. Nebo nedávno mi přišlo, že mám cosi zaplatit, a kdyby mi nebylo jasné co a proč, mám zavolat té "fakturantce". A číslo začínalo 9..... :)
Teď už vím, že v budově je divné leccos - je tam soudní spor mezi vlastníky atd. S pronajímatelem jsem mluvila o této faktuře, ten to neřeší, prý to platit nemám a říct té paní, že s ní nemám smluvní vztah. Budu si hledat něco jiného... Ale jak teď dořešit tuto fakturu za elektřinu? Ignorovat nebo vrátit zpět s s tím, že neexistuje smluvní vztah, na základě kterého bych měla platit?
napište jí tedy, že vám má předložit nějaké vyúčtování, na základě čeho vám účtuje úhradu a z čeho vychází, že to chce zrovna ona, nevím, co jiného vám poradit.Bohužel jste udělala chybu, když jste uzavírala smlouvu, že toto nebylo ošetřeno. S pronajímatelem bych to taky řešil písemně, ať vám sdělí, jakým způsobem a komu máte hradit odebranou el.energii.
Pane pájo, moc děkuji, budu tak postupovat. Ano, já vím, to byla moje chyba, když jsem uzavírala smlouvu, nevšimla jsem si, že není ošetřená elektřina, naivně jsem se domnívala, že je v tom paušálu... To jsem ještě nevěděla, že je to tak "bláznivej barák" a nenapadlo mě, že pronajímají bez elektřiny, na což mě neupozornili, což mě samozřejmě neomlouvá :-)))). Jsou tam i jiné divné věci, budu ráda, až si najdu něco normálnějšího.
Přeji Vám krásný víkend a ještě jednou děkuji.
Re: ještě jeden dotaz prosím
>>>>>>Pane pájo, moc děkuji, budu tak postupovat. Ano, já
vrátit
>>>>>(jakože v této podobě ji nepřijímám) nebo si ji
>>>>>ponechat a
>>>>>pouze požádat o to doplnění?
>>>>
>>>>pokud je to FA od nějaké osoby, která není
>>>>dodavatelem, tak si ji nechte a čřekejte, co bude
>>>>dále. Pokud je
>>>>to FA od dodavatele elektř., tak by šlo ji uhradit,
>>>>ale to asi nebude,že?
>>>
>>>Je od FO OSVČ (je to ten druhý-menšinový vlastník
>>>budovy, se kterým je ten můj pronajímatel v tom
>>>soudním
>>>sporu o vlastnictví budovy).
>>důležité je, na koho je vlastně sepsaná smlouva o
>>dodávce elektřiny,. od toho bych se odrazil.To lze
>>zjistit
>>i na kontaktním místě.
>
>OK, děkuji .... mimochodem pronajímatel mi teď
>přiznal, že na ni, ale přesto mi radil, ať to neplatím :-).
nene, jednejte tedy s ní,ale trvejte na předložení vyúčtování od dodavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.