Re: DPH z pojistne udalosti plati POSKOZ
Dekuji za odpovedi.
Ad prvni odpoved)
Nikdo v tom nevidel problem. Jenom jsem rikal, ze mi to prijde nelogicke (stejneho nazoru byl i pojistovaci poradce z me pojistovny).
Ad druha odpoved)
O logice uplatnovani DPH tam taktez napadla jedina zminka. Samozrejme, kdo ho zaplati, ten si ho i bude narokovat.
Muj dotaz znel:
Zda je to tak spravne (logicke). Protoze (a to byl ten muj priklad na konci) pokud ma nekdo flotilu aut, pripadne nejake "drahe" vozidlo, tak v extremnim pripade zaplati za pojistnou udalost DPH (coz klidne u totatlky muze byt u tezke techniky 1 mio korun) a pak (opet v extremnim pripade, abyste mne damy nebraly za slovo) muze az 3 mesice cekat (ctrvtletni platce), nez mu to vrati FU.
A jako chybet mi v cash flow 1 mio Kc 3 mesice kvuli tomu , ze mi nekdo naboural auto.
Hmmmm, kdyz to nekomu nevadi ;-)
Hezky den.
Re: DPH z pojistne udalosti plati POSKOZ
V extrémním případě nevěřím tomu, že někdo, kdo má flotilu aut a např. oprava je za tolik, že DPH dělá 1 mil., tak že by byl 1/4 letní plátce...
Jinak jak psali ostatní, logické to je. Kdo jiný by měl DPH platit, než ten, kdo si ho bude nárokovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.