Re: účtování stravenek
Firma ma stravenky teprve od brezna, takze proto dostal vsech 21 stravenek, na duben uz bral podle toho, jestli mel denne odpracovany 3 hodiny...
A ucet 213 se nikam nepromita? Vzdyt preci ke konci roku mohou zustat ve firme nejake stravenky, ktere by se mely promitnout do cenin a provest pak jejich inventuru...
teď jsem našla trošku jiný způsob účtování, ale článek je z roku 2011, takže nevím, jestli to stále platí.... mě se vlastně dostane do nákladů účet 518 při pořízení faktury a pak při výdeji stravenky účet 527, což by asi nemělo být?...chjo.. a ještě jsem v tom článku našla, že pokud je nákup stravenky zatížen DPH, tak i jeho výdej musí být zatížen DPH...
Děkuji v.e.n.d.y., ale pořád se nemůžu dopočítat, jak zaúčtovat fakturu přijatou - myslela jsem, že na účet 213 půjde pouze hodnota stravenek, tak aby bylo při kontrole/inventuře patrné, kolik stravenek na účtu 213 být..., ale pak nevím, na jaký účet zaúčtovat poštovné/poplatek - přeci tím bych měla pak účet 213 zkreslený...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.