Re: Elektronicky od 1.1.14 vše nebo ag.
>Dobrý den,
>
>jen pro ujištění, od 2014 se elektronicky podávají
>všechna hlášení/přiznání nebo jen plátci DPH podávají
>elektronicky DPH a související (SH, PDP)?
ano
>A to jen právnické osoby a fyzické osoby nad 6M?
ne, ještě např. členové sdružení, kde částka za sdružení překročí 6M,..
>Tj. právnická osoba plátce DPH vše ostatní (dań z
>příjmů, vyúčtování DPFO ze ZČ atd. může podat v papírové
>formě)?
ne, záleží na tom, zda mají či nemají nerezidenty
>Děkuji.
>
>Jsem zmaten ...
..
Povinnost podávat VDA DPZ včetně příloh pouze elektronicky, vyplývá pro plátce daně u nichž je vybírána nebo srážena daň nebo záloha na daň z příjmů daňových nerezidentů tj. poplatníků uvedených v § 2 odst. 3 ZDP z ustanovení § 38j odst. 6 ZDP. Povinnost ze ZDP podávat výše uvedené vyúčtování včetně příloh elektronicky nemá pouze plátce daně, který je fyzickou osobou, ani plátcova pokladna této fyzické osoby, pokud celkový počet daňových nerezidentů - poplatníků podle § 2 odst. 3 ZDP, kterým vyplácí příjem ze závislé činnosti a funkční požitky, nečiní v průběhu vykazovaného zdaňovacího období více než 10.
..
Plátce daně, který je zároveň plátce pojistného na důchodové spoření má povinnost veškerá podání ve vztahu k pojistnému na důchodové spoření činit pouze elektronicky (jedná se o podání hlášení, následného hlášení, vyúčtování a plnění oznamovací povinnosti podle § 16 odst. 4 zákona č. 397/2012 Sb., o pojistném na důchodové spoření).
..
Informace GFŘ k povinnému elektronickému podávání
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Informace_k__povinnemu_elektronickemu_podavani_DPH.pdf
..
** moc vám děkuji za vyčerpávající odpověď :-) nechala jsem se zbytečně zmást od kolegyně, která trvala na tom, že podávat elektronicky musíme úplně vše (my to stejně děláme - nejjednodušší způsob), ale bylo to spíše tedy pro mě jako info :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.