Re: dph elektornick?
Ptám se jen ze zvědavosti: Má pro vás elektronické zasílání nějaké nevýhody? Pro mne to je významná úspora času - vyplním DP na webu a odešlu datovou schránkou. Neomezují mne žádné fronty, žádná otevírací doba atd. Jen ty datové schránky právě teď nefungují... :-)
Od letošního roku všechny daňová přiznání vyplňuji v EPO. Je to s nápovědou, s kontrolou chyb a s uložením dat pro odeslání do datové schránky.
O přehledu na OSSZ ani nemluvě, tam jsem si stáhla interaktivní formulář, vyplnila a na třetí straně mají hned "tlačítko" odeslat přes datovou schránku. A mohu se na stránkách ČSSZ připojit přes jejich portál na své údaje u ČSSZ (údaje pro datovou schránku vyplním jako vstupní data a heslo). Pokud by takto fungovala přes datovou schránku i daňová schránka (jak slibují a podle zákona by to již takto mělo dávno fungovat), tak by to bylo perfektní.
Jak píšou ostatní, datová schránka žádný el. podpis nevyžaduje a pokud máte stabilní internetové připojení, na úřady nebo na poštu už s formuláři chodit nemusíte.
Ten ePortál ČSSZ mne mile překvapil. Pro majitele osobní datové schránky je to další užitečná aplikace.
>>Děkuju za radu. Vyzkouším to.
>>
>>>
>>>Ptám se jen ze zvědavosti: Má pro vás elektronické
>>>zasílání nějaké nevýhody? Pro mne to je významná
>>>úspora
>>>času - vyplním DP na webu a odešlu datovou schránkou.
>>>Neomezují mne žádné fronty, žádná otevírací doba atd.
>>>Jen ty datové schránky právě teď nefungují... :-)
>>
>>Z důvodu, že nemám el. podpisy a po odeslání el. je
>>nutno do 5 dnů doručit podpis. Takže kvůli času.
>
>Jak píšou ostatní, datová schránka žádný el. podpis
>nevyžaduje a pokud máte stabilní internetové připojení,
>na úřady nebo na poštu už s formuláři chodit
>nemusíte.
>
>Ten ePortál ČSSZ mne mile překvapil. Pro majitele
>osobní datové schránky je to další užitečná aplikace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.