Re: Dohoda o provedení práce
Prohlášení poplatníka podepište, nebudete mít povinnost podávat daňové přiznání. Letos je možné si DP podat a zahrnout do něj i DPP daněné srážkovou daní. Nárok na daňový bonus je při příjmu aspoň 4250,- Kč měsíčně (za rok 2014 je to 51000,-).
SP a ZP se odvádí z DPP nad 10000,- za měsíc. Na ZP se můžete přihlásit jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let nebo o 2 do 15 let, nebudete mít povinnost platit si ZP do minima.
Při podepsaném prohlášení je daň vždycky zálohová. Při podepsaném prohlášení si budete moci uplatnit měsíčně daňové zvýhodnění na děti, takže i v případě, že nedosáhnete na roční bonus, budou vám vyplaceny bonusy aspoň v měsících, kdy budete mít nárok na měsíční.
Ještě prosím o trpělivost, když podepíšu prohlášení a nahlásím děti, budu mít měsíční bonus, i když budu mít malou výplatu, nemusím podávat přiznání, a tím nebudu muset bonus "vracet" při přiznání, a bude po mně mzdová chtít nějaké potvrzení, že děti neuplatňuje někdo jiný? Nebo jaké papíry? Rozhodnutí soudu o přidělení dětí do své péče, nebo rodné listy? Na co se mám připravit? Děkuji velmi za ochotu.
>>>>>Dobrý den, mám s přítelem dítě staré 2 roky, se
>>>>>kterým
>>>>>jsem doma, dítě si uplatňuje v zaměstnání otec, dále
>>>>>se staráme o 2 děti školního věku, které mám z
>>>>>prvního
>>>>>manželství.
>>>>Prohlášení poplatníka podepište, nebudete mít
>>>>povinnost podávat daňové přiznání. Letos je možné si
>>>>DP podat
>>>>a zahrnout do něj i DPP daněné srážkovou daní. Nárok
>>>>na daňový bonus je při příjmu aspoň 4250,- Kč měsíčně
>>>>(za rok 2014 je to 51000,-).
>>>>
>>>>SP a ZP se odvádí z DPP nad 10000,- za měsíc. Na ZP
>>>>se
>>>>můžete přihlásit jako osoba celodenně pečující o dítě
>>>>do 7 let nebo o 2 do 15 let, nebudete mít povinnost
>>>>platit si ZP do minima.
>>>>
>>Při podepsaném prohlášení je daň vždycky zálohová.
>>Při
>>podepsaném prohlášení si budete moci uplatnit měsíčně
>>daňové zvýhodnění na děti, takže i v případě, že
>>nedosáhnete na roční bonus, budou vám vyplaceny
>>bonusy
>>aspoň v měsících, kdy budete mít nárok na měsíční.
>Ještě prosím o trpělivost, když podepíšu prohlášení a
>nahlásím děti, budu mít měsíční bonus, i když budu mít
>malou výplatu, nemusím podávat přiznání, a tím nebudu
>muset bonus "vracet" při přiznání, a bude po mně
>mzdová chtít nějaké potvrzení, že děti neuplatňuje někdo
>jiný? Nebo jaké papíry? Rozhodnutí soudu o přidělení
>dětí do své péče, nebo rodné listy? Na co se mám
>připravit? Děkuji velmi za ochotu.
Ano, děti si zapíšete do prohlášení, předložíte rodné listy a rozhodnutí soudu o přidělení dětí do péče. Potvrzení, že nikdo jiný neuplatňuje, nepotřebujete, protože nikdo takový není. Otec nežije s dětmi ve společné domácnosti a nový partner není manžel, takže uplatnit také nemůže.
Ano, měsíční bonus při odměně aspoň ve výši 4250,- Kčs dostanete a v RZD se nevrací ani v případě, že na roční bonus nebude nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.