Re: Auto registrované v SK
Tak něco maličko jsem si vyčetla - nevím, zda to souhlasí. Daň silniční v čr asi platit nebude? Auto nebude zaregistrované u nás. Pak mi ale vyvstává otázka, zda nebude platit na Slovensku? Ale na Slovensku on zase nepodniká. Takže nebude platit silničku vůbec? To se mi ale nezdá :-).
Jinak si myslím, že výdaje související s autem uplatňovat může, DPH odečítat může, knihu jízd si povede.
Díky
Re: Auto registrované v SK
No silniční daň tady platit nebude. Co se týče placení SD na Slovensku, to se budete muset podívat na znění jejich zákona. Nicméně si myslím, že by si měl vozidlo zaregistrovat v ČR, alespon časem:
zákon 56/2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
§6 (1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.