Re: Faktura na Slovensko
pronájem nemovité věci není služba dle §9 odst. 1, ale dle §10 ZDPH (místo plnění je v ČR) protože fakturujete neplátci DPH, pak jde o osvobozený pronájem dle §56a ZDPH uvedete do ř. 50, příp. 51 přiznání
a nepletete si pojmy plátce DPH dle českého ZDPH a osoba registrovaná k DPH (plátce DPH v SR) je plátce DPH s českým DIČ nebo osoba registrovaná k DPH v SR? to je dost podstatný rozdíl
*** Aha, tak to se omlouvám nemají české DIČ, tak to jsou osobou registrovanou k DPH v SR (mají slovenské DIČ) mám v tom tedy pěkný guláš. Ale i v tomto případě bude faktura od nás vystavena bez DPH a to souhrnné prohlášení budu dělat?
**** *** Já jsem natvrdlá :o( ještě jsem Vám měla napsat, že se nejedná o krátkodobý pronájem. Výstava je 3 dny tudíž 72 hodin. Normálně DPH fakturujeme, já jen nevím jaký je rozdíl, když je tato firma ze Slovenska. Velice se omlouvám, teď už jsem napsala všechno.
*** Já tomu pořád nerozumím. Vystavovatelům z ČR tento nájem účtujeme s DPH (mohli bychom bez, ale takto jsme to rozhodli), ale vystavovateli ze SR to vyúčtuji bez DPH?
ještě jednou - je slovenský vystavovatel plátce DPH? podmínkou zdanění dle §56a je, že musí jít o plátce s českým DIČ a u vás jde snad o neplátce neplátci nesmíte fakturovat nájem nemovitých věcí s DPH
*** Už tomu rozumím. Tak to děláme blbě, DPH účtujeme všem, plátcům i neplátcům DPH. Ale ještě mě napadá, na té faktuře je napsán pronájem výstavního místa, stolů, židlí, přípojky elektro, parkovné, inzerce, registrace. Tak by to šlo s DPH ne? Děkuji moc za Vaší trpělivost.
pronájem nemovité věci osvobozený, pronájem movitých věcí s DPH inzerce - služba dle §9 odst. 1, ř. 21 a SH kód 3 registrace znamená vstup na výstavu dle §10b ZDPH? pokud ano, pak s DPH parkovné s DPH