Re: formulace ukončení pracovního poměru
Zaměstnavatel reagovat nemusí, právní úpravu minimální délky výpovědní doby nelze měnit (lze dohodou pouze prodloužit), platí zákoník práce. Já ze slušnosti bych se jí optala, zda s ohledem na uvedené datum neměla na mysli dohodu, pokud ano, záleželo by na mě, zda ji pustím, nebo budu trvat na výpovědi, kterou už doručila. Já ani zaměstnavatelům nedoporučuji uvádět ve výpovědi datum skončení PP, pouze délku výpovědní doby, protože nevím, jestli se podaří doručit, jak bylo zamýšleno. Často se to v praxi zvrtne a pak se mnohdy neví, co platí.
Oni to tak někdy zaměstnanci napíší. Zaměstnavatel pak k tomu dopíše "souhlasím" a podepíše. Není to naformulováno správně, samozřejmě že by mělo být napsáno, že se dohodli na ukončení dnem tím a tím, ale i ten návrh s uvedením data skončení a souhlasem zaměstnavatele se může brát jako regulérní dohoda, ne?
:-) Nám se už několikrát stalo, že si to zaměstnanec takhle určil a pokud šéf nesouhlasil, tak prostě přestal chodit do práce a museli jsme ho propustit stejně kvůli neomluvené absenci. Takže oni si ti lidi stejně kolikrát udělají co chtějí oni sami a zákoník mají víte kde.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
to je sice pravda, ale pokud by se chtěl po takovémto zam-ci zam-ec "vozit" a došlo by to až k soudu, tak by se možná exzaměstnanec divil, co všechno by musel bývalému zaměstnavateli zaplatit (jaká vznikla škoda zam-teli jeho nepřítomností)
ale to už pak záleží na tom, jaké by měla která strana v příp. soudu právní zastoupení
nejhorší snad je, když zam-tel dá podepsat svému zam-ci "výpověď dohodou" - bohužel, i zde se takové případy řeší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.