Re: OSVČ jen některé měsíce v roce
Ale podnikání se přece neodvíjí od fakturace.
Zdravotní pojištění při zaměstnání minimální mzdou - zálohy jako OSVČ vedlejší nemusíte platit.
Sociální pojištění -
http://www.cssz.cz/cz/pojisteni-osvc/informace-pro-osvc-zmeny-v-socialnim-zabezpeceni-osvc-od-1-ledna-2014.htm
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila ...jde mi o to že jako OSVČ vedlejší budu činnost vykonávat jen některé měsíce v roce ... při zúčtování ročního přehledu pro pojišťovnu či sociální správu budu platit jen za ty měsíce, kdy jsem činnost vykonávala nebo budu muset zaplatit za celý rok (za rok by to dělalo zhruba 9 tisíc a za některé měsíce jen 4tisíce) Podotýkám, že činnost nepozastavuji v těch měsících, ve kterých ji nevykonávám. Moc Vám děkuji
Sociálce je úplně jedno, jestli fakturujete nebo ne. Jako OSVČ vedlejší sečtete své příjmy z podnikání za celý rok a z toho zaplatíte sociální a zdravotní pojištění za celých 12 měsíců. Pokud máte v HPP dostatečný příjem a z podnikání naopak malý, nemusíte sociálce platit nic. Vše zjistíte při vyplňování přehledu a pečlivém čtení návodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.