Re: Díl z Polska, jak s DPH?
správně byste měl udělat samovyměření ze základu daně bez polské daně - ř. 3 a 43 přiznání pokud byste v budoucnu ještě někde v EU nakupoval, je dobré mít sebou kopii osvědčení o registraci k DPH a požadovat DD bez DPH
Děkuji moc, u samovyměření je to jen na přiznání DPH, nebo ještě evidence jako u RPDP? A nevadí že tam na paragonu DPH je vyčísleno? Moc díky za rady, příště si dám pozor co vše potřebuju.
jen do přiznání, polské DPH dáte do výdajů (příp. nákladů, pokud vedete účto) lze žádat i o vrácení DPH v Polsku (prostřednictvím portálu daňové správy), ale lze jen od určité celkové částky za kalendářní rok
Díky moc, vedu DE, tak mohu pro tentokrát, když už mám špatný paragon, dát celé do provozní režie (byl to náhradní díl ke stroji) a udělat samovyměření a ř 3 a 43, nebo celé do PR a už nepřiznávat nic? Omlouvám se a děkuji.
Nezlobte se, omlouvám se, spletlo mě asi že samovyměření (když je na dokladě vyčísleno) a ještě možnost žádat o vrácení. Děkuji za pomoc a pro mě drahocenné rady.
protože nárok na DPH má český SR, ne polský, máte vy právo žádat za určitých podmínek o vrácení DPH v Polsku, kterou jste zaplatil navíc v ceně zboží