Re: Tžby restaurace a DPH
Určitě to jde. Přebrala jsem restauraci, kde si asi minulá účetní moc hlavu nelámala, takže si ji teď lámu já.. :( Takže vezmu denní sjetinu pokladny a koeficientem vypočtu DPH?
Dovolím se přidat - a když nemá pokladnu? Stačí evidence denních tržeb třeba v sešitě? Pak také koeficientem? Teprve to jednoho klienta čeká, hlídá obrat (letos předpokládám pořád 1 mil) a je skutečně schválený limit od 2015 750 tisíc? Děkuji mockrát
Ano, stačí sešit, pokladna není povinná. Ten limit 750 tis. je sice od 1.1.2015, ale uvědomte si, že v lednu 2015 se bude počítat obrat za 12 měsíců po sobě jdoucích, tudíž 02/2014-01/2015, atd.
Děkuji, ano - ono bude v podstatě vidět už za rok 2014 - i v přiznání. Resp.padne do DPH tím pádem hodně lidí. Já jen jestli je ten limit jistý, jestli to nevrátili ještě k projednávání - někde jsem něco četla, ale nic přesně něvím. Díky moc, hezký den.
V zákoně o DPH platném pro letošní rok je v § 6 odst.1 -Plátci DPH dovětek, že dnem 1.1.2015 se částka 1000000 nahrazuje částkou 750000.