Vlákno názorů k dotazu Zaměstnavatel stále nevyplatil daň.bonus od Kara - Re: Zaměstnavatel stále nevyplatil daň.b Pokud jste měla za...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2014 22:37

Kara (neregistrovaný)

Re: Zaměstnavatel stále nevyplatil daň.b
    Pokud jste měla za celý rok 2013 jen 12000 hrubého a děti nebyly uplatněny měsíčně, tak opravdu na bonusy zpětně v ročním zúčtování ani v přiznání není nárok (teď nehodnotím, kdo za to může). Opravdu jste tehdy k daňovému prohlášení včas doložila vše ohledně uplatnění dětí? Tzn. rodné listy a potvrzení od manžela? Pokud ano, tak za to může zaměstnavatel a měl by to napravit. Stěžovat si můžete třeba na finančním úřadě, pod který spadá. Kolik jste si vydělala v tom listopadu? Bylo to aspoň 4000 Kč? Pokud to bylo méně, tak měsíční bonus nenáležel.
    Manžel děti nemůže uplatnit?

• 24. 4. 2014 8:26

Hanka K. (neregistrovaný)

Dobrý den, vše jsem řádně a včas doložila, jde mi o to aby účetní chybu napravila a vyplatila mi měsíční bonusy za list. a prosinec. Za každý měsíc jsem si vydělala 6.000,-- Kč. S manželem jsem rozvedená, děti žijí se mnou ve společné domácnosti.
    Za tento rok už bonusy dostávám. 6.700,-- Kč je pro mě hodně peněz.

• 24. 4. 2014 11:27

Kara (neregistrovaný)

Tak v tom případě musí účetní svoji chybu napravit. Ale ne přes RZD, ale opravou příslušných měsíců a opravou vyúčtování, které posílala na FÚ, ona už bude vědět. Bude s tím mít práci, ale je to její chyba. Trvejte na opravě. Jen jestli Vám ten včasný zápis dětí do prohlášení a doložení dokladů nezapře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).