Re: práce ve svátek
hmm, taky odpověď. Jste zaměstnavatel nebo bez práce????, že taková pichlavá odpověď. Já jsem ráda, že mám práci. A vždy, když mne požádají, jdu i nad rámec mé pracovní doby kdykoliv. Jsem zde spokojená. Můj zaměstanavatel ještě nikoho nevyhodil a tuto větu, co jste napsala by nikdy nevypustil z úst.
Re: práce ve svátek
Které práce zaměstnavatel může nařídit na den svátku, stanoví § 91 odst. 4 ZP. Pokud se jedná o práce jiné, než vyjmenované, musí se se zaměstnancem na jejich výkonu dohodnout. Zaměstnavatel by také mohl stanovit souhlas s prací ve svátek jako požadavek na výkon daného druhu práce, a pokud zaměstnanec takovému požadavku nevyhoví, je naplněn výpovědní důvod podle § 52 f) ZP. Je to obdobný postup, jaký bývá aplikován ohledně souhlasu s pracovními cestami, s uzavřením dohody o odpovědnosti apod. To vše souvisí s organizací práce, která je v kompetenci zaměstnavatele. Každý si musí ujasnit, co upřednostňuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.