Re: Výpověď dle § 52c-nemoc
Někdo tvrdí, že se prodlužuje, když nemoc skončí v poslední den, jiný zase, že když přesáhne. Já jsem pro tu první možnost. Ale v uvedeném případě je to jedno, prostě nemoc skončila ještě před koncem výpovědní doby, takže se o tuto nemoc neprodlužuje.
Katko, tomu nerozumím. Vy jste napsala, že je podstatné, jestli zaměstnavatel chce, aby se prodloužila nebo ne. To je přece nesmysl. Na zaměstnavateli to vůbec nezáleží.
Navíc pak sama píšete :"...ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá." Takže neodpovídáte na otázku.
Navíc v tomto případě skončila nemoc v průběhu výpovědní doby, takže zaměstnanec nemá co oznamovat, protože z důvodu této nemoci se prodlužovat nebude.
copak účetní je šéf?Ať si myslí co chce, proč by ji přesvědčovala, poslední den PP si přijde pro ZL a šmytec.Ohledně Vaší otázky- nehádal, když jsem šéfoval ve firmě, tak jsem s blbou účetní vyrazil dveře a bylo to bez hádek.Dojely na to dvě.(čímž nechci snižovat důstojnost a důležitost kvalifikovaných účetních pro chod firmy).
Účetní není šéf, ale šéf tyto věci neřeší, protože na to má tu účetní. Paní si přijde poslední den pro ZL, ale účetní jí ho nedá, protože (podle ní) nekončí. Potom je nejjednodušší jí zavřít ústa tím, že netrvám na prodloužení. Na to argument nenajde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.